Sobre mi

David Iglesias
Nascut a Ribes de Freser l'any 1984, ben aviat s'interessa per l'orgue i comença a realitzar la tasca d'organista a la parròquia del seu poble i al Santuari de Núria. Al mateix temps inicia la seva formació musical al Conservatori de Vic, on cursa el Grau Professional d’Orgue. Paral·lelament descobreix el seu interès cap a l’orgueneria i la restauració d’instruments, i als divuit anys construeix el seu primer orgue de tubs portatiu.


Durant el període 2004-2008 es trasllada a Madrid per a treballar al Taller d’Orgueneria de Luís Magaz, on aprèn l’ofici d’orguener i adquireix criteris de restauració amb diverses intervencions i restauracions d’orgues històrics dels segles XVII-XIX, entre els que destaquen els orgues d’Olite (Navarra), Castrojeriz (Burgos), La Bañeza (León), Santiago de Compostela (orgue Tafall del convent de Belvís), Ampudia (Palència), Carriches (Toledo), Rabé de las Calzadas (Burgos), Frias (Burgos) i Villafrechós (Valladolid) entre d'altres. També participa en la construcció d’instruments de nova planta així com en el manteniment de diversos instruments. S’especialitza en la fabricació i restauració de tubs.

Durant aquest temps exerceix com a organista en diverses esglésies de Madrid, principalment a la Parròquia de Sant Just i Pastor, i continua la seva formació musical al conservatori "Arturo Soria" de la mateixa ciutat.

Després d’aquesta estada, s’instal·la a Barcelona i accedeix a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) per a realitzar estudis d’orgue, i on inicia una tasca d’investigació sobre els orgues i harmòniums del territori, especialitzant-se en aquests darrers. Mitjançant aquest estudi i veient l’estat en què es troba bona part dels instruments analitzats, s’adona de la necessitat de recuperació i posada en valor de l’harmònium i funda el seu propi taller amb l’objectiu de recuperar, restaurar i documentar-los.

També desenvolupa la tasca d'organista i col·labora en el manteniment de diversos orgues.